Wat is een Detentiedak?.

Het Detentiedak is een innovatief en bewezen effectief groendakconcept. Deze dakopbouw is van toegevoegde waarde om overtollig regenwater tijdelijk op te vangen tijdens piekbuien. Elke zorgvuldig bepaalde laag in de opbouw van het Detentiedak draagt eraan bij dat regenwater vertraagd wordt afgevoerd. Dit gaat hand in hand met het creëren van uitstekende groeicondities voor de bovenliggende vegetatie.

Deze innovatie gaat een stap verder dan een regulier groendak, doordat het Detentiedak ook in verzadigde toestand in staat is het regenwater volledig te bufferen en gecontroleerd af te voeren. Deze unieke eigenschap is van belang tijdens piekregens en meerdaagse stormen. Zelfs onder deze extreme omstandigheden blijft het Detentiedak water bufferen en gecontroleerd afvoeren. Zo houden we droge voeten op de grond!

Detentiedak en waterparagraaf

De waterparagraafprocedure beschrijft op welke wijze in een plangebied met water en watergerelateerde aspecten wordt omgegaan. Zo moet er voldoende ruimte zijn voor de berging van water. Het Detentiedak kan voldoen aan de waterparagraaf en is daarom een effectieve toepassing om klimaatadaptief te bouwen.

Hoe is het Detentiedak opgebouwd?

Het Detentiedak wordt opgebouwd uit vier lagen. Elke laag heeft een eigen unieke werking in de totale opbouw. Bekijk hier de opbouw van het Detentiedak.

Waterberekening voor uw project

Direct inzichtelijk wat een Detentiedak voor uw project kan betekenen? Vraag een waterberekening aan.

Hier aanvragen
Aanvraag-waterberekening-op-maat.png