Over ons.

Diverse internationale partners in de bouwindustrie, waaronder Sempergreen en Knauf Insulation, hebben zich tot doel gesteld om de waterberging en regenwatermanagement op een groendak te optimaliseren. Intensieve samenwerking en uitvoerig onderzoek hebben geleid tot de creatie van het innovatie Detentiedak. Het Detentiedak zal de kijk op groendaken binnen klimaatadaptief bouwen ingrijpend veranderen.


Meten is weten

De basis voor het Detentiedak is gelegd in het Green Roof Diagnostics onderzoekslaboratorium in Virginia, USA. In dit lab kunnen allerlei soorten regenbuien worden gesimuleerd. In opdracht van het samenwerkingsverband van onafhankelijke internationale partijen uit de bouwindustrie zijn hier meer dan 500 verschillende testen op diverse groendakopbouwen uitgevoerd. Hierbij werd specifiek gekeken naar de waterbergende prestaties van ieder component in de groendakopbouw.

De uitgebreide dataset van dit onderzoek heeft geleid tot de ontwikkeling van de optimale groendakopbouw ten aanzien van regenwatermanagement. Dit concept is op de Noord-Amerikaanse markt uitgerold onder de naam Purple-Roof concept. Op de Europese markt draagt dit innovatieve concept de naam ‘Detentiedak’.

Onderzoekslaboratorium Green Roof Diagnostics in Virginia, USA

Partners Detentiedak

Sempergreen is wereldwijd marktleider in hoogwaardige groene oplossingen, zowel als kweker en als leverancier. Vanuit haar Nederlandse hoofdkantoor heeft Sempergreen de ambitie om wereldwijd uit te groeien tot voorkeursleverancier van totaaloplossingen voor groene daken, groene gevels en direct-groene bodembedekking. De missie om een ​​groene en leefbare wereld te creëren voor de huidige generatie en de generaties na ons vormt hierbij het grondbeginsel. Door innovatieve en duurzame groene producten te ontwikkelen streeft Sempergreen ernaar de effecten van klimaatverandering en milieuvervuiling te reduceren. Om haar ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, levert Sempergreen zo veel mogelijk vanuit lokale kwekerijen.

Knauf Insulation is een van de meest toonaangevende en snelst groeiende fabrikanten van isolatiematerialen. De missie van Knauf Insulation is om wereldwijd marktleider te worden in energiezuinige systemen voor gebouwen. Met meer dan 30 jaar expertise in energie-efficiëntie als fundament, focust Knauf Insulation zich op het bieden van een uitgebreid assortiment aan duurzame oplossingen voor woning- en utiliteitsbouw en industriële klanten, waaronder systeemoplossingen voor groendaken en- landschapsarchitectuur (samengebracht  onder de naam Urbanscape®). Knauf Insulation, onderdeel van het Duitse familiebedrijf Knauf Group, is met 27 fabrieken actief in meer dan 40 landen en heeft ongeveer 5.500 medewerkers over de hele wereld.

Waterberekening voor uw project

Direct inzichtelijk wat een Detentiedak voor uw project kan betekenen? Vraag een waterberekening aan.

Hier aanvragen
Aanvraag-waterberekening-op-maat.png

Partners.